Linda går Maratonmarschen

2019-08-08

Återigen har Omsorgshusets Linda Nordmark deltagit en tävling där man ska gå hur långt man orkar så länge man håller ett tempo på 5 km/h.

Omsorgshusets bästa fotgängare Linda Nordmark har återigen deltagit i ett lopp där de tävlande ska gå i 5 km/h hur länge de orkar. Detta lopp heter Maratonmarschen och gick av stapeln 28 juni med start kl. 21.00 på kvällen. Deltagarna börjar i Stockholm och loppet går sedan hela vägen runt Mälaren. Klarar man att gå runt hela sjön så har man gått i 3 dygn, det vill säga 72 timmar, det vill säga 36 mil!

202 personer kom till start i årets upplaga och alla deltagare går hela tiden tillsammans i en klunga. Reglerna är enkla, klarar man inte av att konstant hålla ett tempo på 5 km/h så åker man ut. Sedan går man hur länge man orkar och med det, hur långt man orkar. Just denna helg valde vädret att göra en helomvändning och bjuda på högsommarvärme. Med det blev förhållandena oerhört tuffa och många deltagare var tvungna att bryta loppet tidigare än planerat, och så tyvärr även Linda.

Linda gick Maratonmarschen för tredje gången och satsade detta år på guld då hon har kommit på andra plats två år i rad. För att vara garanterad ett guld krävs det att man går i 48h, alltså två dygn. Dessvärre går det inte alltid som man tänkt sig och på grund av värmen så tog Lindas lopp slut strax innan Strängnäs då hon hade gått i 20 timmar och 33 minuter. Linda, som alltid har höga krav och förväntningar på sig själv, var inte nöjd med sin presentation men med tanke på omständigheterna så säger hon att det ändå kändes okej.

Årets vinnare orkade promenera i 75 timmar och 6 minuter, alltså ett helt varv runt Mälaren och lite till. I slutet av tävlingen är det endast två deltagare kvar och tävlingen tar slut när den ena av dom avbryter. Alltså går dom som kommer på första och andra plats precis lika länge och långt, men i och med att den ena väljer att avbryta så vinner den andra.

Under hösten har Linda tid för återhämtning och träning då nästa lopp inte är förens i mitten av december. Då ska hon gå runt en inomhusbana i Växjö där man på 24 timmar ska gå så långt man hinner. Lindas mål är att gå 100 miles, vilket motsvarar 161 kilometer. Vi önskar Linda självklart ett stort lycka till med detta!